1 av 2
2 av 2

Tisdag 17 februari


Slutbusat med mobiler i skolan

Mobiltelefoner är ett gissel på många skolor. Men på Pilagårdsskolan i Östra Ljungby har man vänt på steken. Istället för förbud mot telefoner på lektionstid används de i undervisningen. Bland annat får eleverna lära sig hur man hanterar mobiltelefoner både ur teknisk och framför allt moralisk synvinkel.


Full fart på Vallåsen

Tidig start och stabilt vinterväder. Just nu är det full fart i Vallåsens skidanläggning. Massor av folk både under danskarnas sportlov och nu under skåningarnas. Allt detta tyder på att det blir en rekordsäsong för Vallåsen. Anläggningschefen Fredrik Hedin är jättenöjd och hans minns med en lätt rysning hur det var förra året.


Annat perspektiv i riksdagen

Hon blev politiker för att hon ville påverka barnomsorgen i Höganäs kommun. Nu är hon fortfarande kommunpolitiker i hemkommunen men också riksdagsledamot och hon sitter i Europarådet.

Tina Acketoft är folkpartisten som fortfarande brinner för de lokala frågorna och tycker att den politiker som glömmer sina väljare och sin hemtrakt borde sluta som politiker. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".