1 av 2
2 av 2

Fredag 13 mars


Hästen framkallar koncentration

Att använda häst i terapi har visat sig vara framgångsrikt när man behandlar barn med adhd, damp och Asbergers. Att bli ledare för en häst och själv få vara den som ger instruktioner och tar hand om ett djur är terapi för barn som har svårt att anpassa till skolans krav.


Våren kommer med nytt liv och sång

I idet på Skånes djurpark ligger parkens nykomlingar fortfarande i tryggt förvar. Förmodligen dröjer det fram till april innan björnungarna kan skymtas ute i det fria.

Det är bara ett tecken på att våren ligger i luften. Här om dagen gick Sveriges Radios reporter genom slottsparken i Malmö och fick syn på fem gula små bollar. Grattis Simon, säger Staffan Åkeby som är ordförande för Skånes ornitologiska förening. Det Simon såg och lyckades fånga på bild var nämligen tidiga Grågässlingar.


På resa genom dataspelshistorien

Se och gärna röra, det är reglerna som gäller på Landskrona museum i helgen. På söndag öppnar en utställning om dataspel och svensk dataspelshistoria.

Många av spelen och spelkonsollerna som ställs ut har föga gemensamt med de dataspel som vi använder idag. 200 kilo vägde datorn som blev den svenska spelindustrins startskott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".