1 av 3
2 av 3
3 av 3
Kranskärlsprotes

Måndag 16 mars


Skåne lockar turister med surdeg

Turistnäringen i Skåne sysselsätter över 12 000 personer och drog förra året in närmare två miljarder kronor i skatteintäkter på de 13 miljoner som besökte Skåne.

I år ska Skåne locka med surdeg och fladdermöss. Trots finanskrisen förväntar sig den skånska turistnäringen ytterligare ett kanonår eftersom den svenska kronan blivit billigare för utländska turister.Första kärlprotesen sattes in i Malmö

För första gången har läkare bytt ut en viss del av stora kroppspulsådern, aortabågen och ersatt den med en kärlprotes, utan att öppna upp patienten. Det har skett på Univeristetssjukhuset MAS i Malmö och metoden har nu blivit känd världen över.

En revolution, enligt ansvariga kirurger på MAS.Yrkesfiskare med koll på vädret

Yrkesfiskaren Bo Landén från Limhamn i Malmö hävdar att han är lika beroende av vädret som lantbrukarna är. Han har råkat ut för en hel del i väderväg i jakten på det bästa fisket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".