Torsdag 19 mars


Fler ska opereras för fetma

500 skåningar kommer i år att opereras för fetma. Det är en fördubbling jämfört med förra året. Och behovet finns, enligt en undersökning som gjordes 2004 så lider 12 procent av alla vuxna skåningar av fetma och just nu står 700 personer i kö för att få göra en bedömning om de är lämpliga för operation.


Rusning till dörren när Entré öppnade

Stor invigning med vissa malörer och massor av nyfikna premiärkunder när Malmös nya köpcenter Entré invigdes idag. Så många att rulltrapporna stannade eftersom för många åkte på samma gång. Kunderna är nöjda och köpcentret ett bevis på att staden står bättre rustad  i den rådande finanskrisen enligt näringslivsdirektören Björn Bergman.


Många flyger charter trots lågkonjuktur

Det är många som vill flyga charter från Malmö Airport i vår. Så många att hälften av alla resor hos Ving redan är slutsålda.

Därför sätter man in större flygplan på linjerna i vår och ökar därmed antalet platser med 1600.Cecilia Hagert, marknadschef på Malmö Airport är både överraskad och glad över ökningen, men kan ännu inte säga om även sommarens chartertrafik kommer att öka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista