Fredag 20 mars


Ny brandstation invigs i Rosengård

Den nya brandstationen ska inte släcka bränder utan finnas där för att förbättra relationen mellan räddningstjänsten och stadsdelens unga. Förhoppningsvis kan den nya brandstationen minska bränder och stenkastning i Rosengård.

Under veckan som gått har Rosengård drabbats av många bränder och skadegörelse. Närpolischefen Börje Aronsson säger att oroligheterna är en hämnd mot polisen för ett antal gripanden av kriminella.


Ringsjön rensas för renare badvatten

Nu ska vi ge oss ut på Ringsjön som idag mår bättre än någonsin. Sedan 2005 driver man där ett projekt för att få bort skräpfisken här för att på så sätt förbättra vattnets kvalite. Biologen Rickard Nilsson tar med oss ut på en skumpig färd.

Pensionärer rasar mot skatt

Idag demonstrerade tusentals pensionärer över hela landet mot att just pensionärer får betala högre skatter än löntagare. Vår reporter Lasse Olsson var med i Helsingborg.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista