1 av 2
2 av 2
Den giftiga röken från branden i Malmö hamn syntes över hela Malmö. Foto: Petra Haupt/SR

Fredag 24 april


Giftig rök över Malmö efter storbrand

Det brinner i Stena recyclings återvinningsstation i industrihamnen i Malmö. Branden började strax före klockan nio i förmiddags och rökutvecklingen har under dagen varit kraftig.


Euron fortfarande främmande i Höganäs

Kring nyår uppmärksammades Höganäs på många håll. Kommunen skulle nämligen bli den första i Sverige där euron skulle kunna användas i affärerna. Men hur har det gått sedan dess? De flesta handlare i Höganäs verkar nu, fyra månader senare, vara ganska främmande för den europeiska valutan. Kommunalrådet Peter Kovacs är nöjd med uppmärksamheten.


Vacker med krokodilspillning i ansiktet

Utomlands har man länge samlat på parfymflaskor och sminkförpackningar och nu har svenskarna också börjat bli intresserade.

Under våren och försommaren visas en utställning på Höganäs museum där konsthistorikern och sminkdoktorn Christina Lindvall-Nordin visar en del av sina samlingar och hennes intresse väcktes tidigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".