1 av 3
En Halda från 1914 finns i Stig-Arne Wahlqvists samling. Foto: Madeleine Fritsch/SR
2 av 3
Avtalet som ger den största svenska forskningssatsningen någonsin. Foto: Janne Wieslander/SR
3 av 3
Pehr Malmsötröm ska ta Malmö Redhawks in i bolgasvärlden. Foto: Karin Olsson-Bendix/SR

Måndag 27 april


Maxlab IV största svenska satsningen

I dag undertecknades avtalet om att forsknigsprojektet Maxlab IV ska börja byggas i Lund. En satsning som många bedömer vara ännu viktigare än ESS som också kan komma att hamna i Lund.  Att nu Maxlab IV kommer att byggas ökar chanserna att även ESS hamnar i Lund.


Här smattrar tangenterna vidare

Skrivmaskinen har gått ur tiden. Men det var inte så länge sen. Många minns fortfarande skrivmaskinslektioner, färgband som trasslar och smattret. Stig Arne Wahlqvist minns mer än de flesta. Han har samlat ett helt liv och nu ställer han ut.


Redhawks in i en ny tid

Ikväll tas beslutet att bolagisera Malmö Redhawks. Ett nödvändigt beslut enligt klubbdirektören Pehr Malmström - veteran som ska vara en del av bryggan från den gamla ordningen till den nya. Att göra Malmö Redhawks till ett bolag är en förutsättning för framtiden. Enda sättet att skapa kapital och att göra klubben skuldfri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".