1 av 2
2 av 2
På lördags kan man bland annat se denhär menyn när krögaren Gösta Nordéns stora samling av matsedlar ställs ut.

Torsdag 23 april

6 miljoner till konsulter på operan

Malmö opera och musikteater har anlitat konsulter för mer än 6 miljoner kronor de senaste två åren. 

En stor del av motsättningarna mellan VD Göran K Johansson och operans konstnärlige chef Lars Tibell har handlat om att den senare reagerat mot satsningar som ligger utanför teaterverksamheten.


Bönderna ler trots att pengarna tryter

De skånska bönderna har blivit försiktigare med investeringar och har fått det tuffare ekonomiskt. Ändå är de positiva till sitt yrke och rekommenderar unga människor att satsa på lantbruk. Det visar LRF:s lantbruksbarometer.


Skåningar, håll hastigheten!

NTF, vägverket och polisen vill att bilförarna i Skåne ska bli bättre på att hålla hastigheterna. Därför är det också full aktivitet längs vägarna i dagarna. Polisen har utökade kontroller, vägverket kör en annonskampanj och på NTF har man funktionärer ute för att informera.


Matsedlar visar trender från nu och då

Mat i kvadrat är sommarens tema på Fredriksdals museer och trädgårdar i Helsingborg. Grafiska museet på Fredriksdal har också hakat på. På lördags invigs en utställning av krögaren Gösta Nordéns stora samling av matsedlar från två sekel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".