Måndag 1 juni

Våldet mot tågpersonalen ökar

Våldet och hoten mot tågpersonalen blir allt vanligare. Oron bland de anställda blir allt större inte minst i Skåne.  Fackförbundet SEKO kräver nu en rad åtgärder för att minska risken för överfall. Bland annat mindre ensamarbete och minskd hantering av kontanter.

Alla ska ha simundervisning

Igår meddelade skolminster Jan Björklund att skollagen kan komma att ändras så att föräldrarnas valfrihet att låta sin barn avstå sexual och simundervsning tas bort. I invandrartäta Malmö är det många invandrarflickor som får särskild undervisning och gymnastikläraren Grazyna Kuras tycker det är bra att lagen ändras  nu när resurserna för särskild simundervisning inte räcker längre.

Tuffa tag i Malmös parker

Bootcamp är en ny träningsmetod med ursprung i amerikansk militärträning av typ Navy Seals och dylikt. Men i Malmö är det tjejer som drillas i Malmös parker inte av en elak furir utan av instruktören Jonas Hedqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista