1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Måndag 20 juli

Stulna identiteter allt vanligare

Det blir allt vanligare att identiteter kapas. Enligt kreditupplysningsföretaget Soliditet är Malmö den storstad där flest brott av den typen anmäls. Malmöbon Tony Reka blev satt i personlig konkurs efter att någon utgivit sig för att vara han.

Kommer svamparna att frodas i år?

Svampsäsongen står inför dörren och på vissa håll i Skåne går det redan att fylla korgen. I Skåne Direkt idag får du ställa dina svampfrågor till vår svampexpert Sigvard Svensson. Har du hittat något udda? Till exempel hittade en lyssnare denna stolta fjällskivling en gång.

40-talister bildar seniorboenden

Det blir allt vanligare att 40-talister bildar föreningar och skapar seniorboende ihop. Någon som har tagit tag i sitt eget boende är den kooperativa hyresrättsföreningen Bo Aktiv Landgången i Bunkeflostrand, utanför Malmö. Boendet handlar om gemenskap - det ska vara lätt att umgås och samtidigt som man kan välja när man vill vara själv. Nils Assarsson, ordförande i föreningen, trivs med boendeformen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".