1 av 2
2 av 2

Fredag 24 juli

Snipor i Svanshall

Den som är intresserad av gamla segelbåtar av trä kan bege sig till Svanshall på Kullahalvön i morgon eftermiddag. Då är det nämligen sen många år tillbaka tradition att kappsegla och visa upp de gamla båtarna. Eric Wallin från Svanshall är en av entusiasterna som är med och kappseglar år efter år.

Läkarstudenter väljer Danmark

Intresset för att ta sig över bron och studera till läkare har vuxit. Kommande termin har dubbelt så många sökande som förra året. Fördelen är att det är lättare att komma in där än på svenska universitet. Bland nackdelarna nämns att det sker på danskars bekostnad, men även språket kan vara ett problem. Svenska Julia Dahlquist som läser till läkare i Köpenhamn kom dock över språkbarriären efter en vecka.

Världseliten till Stapelbäddsparken

I helgen intar världseliten i skateboard Stapelbäddsparken, Malmös stora skate-anläggning i Västra Hamnen. John Magnusson från Bryggeriet, föreningen som driver Stapelbäddsparken, berättar att fler skateparker nu byggs. Malmö är en föregångare när det kommer till att bygga skateparker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".