1 av 3
2 av 3
3 av 3

Tisdag 28 juli

70 000 ringer jourhavande präst

Varje år kopplar larmcentralerna 70 000 samtal till jourhavande präst. Där sitter tolv präster från alla stift utom Karlstads och svarar anonymt. Bo Larsson, präst och chef för utvecklingsavdelningen vid Lunds stift, kan berätta hur det en gång började och hur jouren fördelas mellan stiften.

Unik intervju med Zlatan

I juli 2001 gick Zlatan från MFF till Ajax. Resten är som man brukar säga historia. I våra gömmer har vi hittat en unik intervju med den då 19-åriga killen från Rosengård. Andreas Matts träffade honom innan sista matchen med MFF.

2,8 miljoner kronor ur bankomaten

I början av april plundrade en 54-årig man fem bankomater i Landskrona på drygt 2,8 miljoner kronor. Det var ett tekniskt fel som gjorde att han kunde ta ut hur mycket pengar som helst trots att han bara hade 80 kronor på kontot. I dag dömde Lunds tingsrätt honom till fängelse i ett år och tio månader för grovt bedrägeri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".