Fredag 7 augusti

Åtalas för fixade digitalboxar

Helsingborgaren tog hem betal-kanalernas signaler till sig. Sedan sålde han koderna vidare till ca 500 kunder som kunde se kanalerna utan att betala till bolagen. Istället tog helsingborgaren 1 500 kronor per kund. Men när polisen tog hans dator blev det svart i rutan för kunderna. Nu åtalas helsingborgaren enligt lagen om viss avkodning och åklagaren Fredrik Ingblad kommer att yrka på fängelse. Han beräknar att gärningsmannen tjänat upp emot 750 000 kronor på den s k cardsharingen.

Kompisnätet skapar möten

Kompisnätet i Helsingborg startades vid årskiftet Redan nu finns det närmare 150 par som hittat varandra genom kompisnätet. När man anmäler sig matchas man ihop med någon som passar och vid det första mötet är integrationshandläggaren Kerstin Stöckl med. För Cecilia Lyrdahl och Jasmina Pekmit har vänskapen nu nått så lång att de ska resa till forna Jugoslavien tillsammans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista