Onsdag 12 augusti

Turister råkar illa ut på Malmö C

Polisen uppmanar alla att hålla extra noga uppsikt över sitt bagage på järnvägsstationerna både i Malmö och Lund.

I sommar har nämligen fick- och bagagestölderna ökat där, och därför finns varningsskyltar och i högtalarna hörs varnande meddelanden.

 "Turister som har värdesaker i sitt bagage är särskilt utsatta", berättar Malmöpolisens informatör Lars-Håkan Lindholm.

Helsingborg väntar på svar

Nästa år är det precis 200 år sedan Jean Baptiste Bernadotte landsteg i Helsingborg på sin väg mot den svenska kungatronen. Det ska firas med pompa och ståt. Och även om hovet ännu inte svarat och ett kungligt bröllop väntar sommaren 2010 är fullmäktiges ordförande Carin Wredström (M) övertygad om att det blir kunglig glans över jubileet.

Teckomatorp inte bara skandal

Miljöskandalen kring BT-Kemi har gjort Teckomatorp känt. Men Svalövs kommun är säker på att byn också står för mycket positivt, och ska därför göra en attitydundersökning. Joaquina Sanchez som flyttat in vet vad hon tycker. "Det är underbart här", säger hon.

 

Rött träd mitt i Malmö

600 meter rött tyg har gått åt när ett av de stora träden vid Gustav Adolfs torg i Malmö fått finkostym inför festivalen. 

Ett drygt dygn har det tagit att klä in trädet, och nu har både turister och malmöbor fått något nytt att titta på.

Malmöfestivalen startar kommande helg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista