1 av 2
2 av 2

Fredag 11 september

Ny tränarkurs för fotbollseliten

En skräddarsydd kurs för elitspelare som vill bli tränare. Det har de ansvariga för fotbollstränarlinjen på Eslövs Folkhögskola skissat länge på. I går fick de klartecken av Svenska Fottbollförbundet och nu hoppas kursansvarige Christer Fermvik att elitspelare med en ambition att bli tränare ska söka sig till folkhögskolan.

Bryggan i Ystad snart i hamn

Än har det inte blivit något kallbadhus. Men nu är i alla fall projektet inlett. Kallbadhusentusiasterna i Ystad har börjat riva den provisoriska bryggan för att bygga en ny med sponsrade plankor. På sikt ska det också bli en kallbadhus mitt i småbåtshamnen om entusiasterna får som de vill.

Fria fredagar för förstagluttarna

Skolinspektionen sa nej till kommunens planer att låta förstagluttarna på Parkskolan i Perstorp ha fyradagarsvecka. Men Perstorps kommun genomförde det ändå. Huvudanledningen är att skoldagarna hade blivit för korta med femdagarsvecka då barnen måste förflytta sig en hel del för bl a matrast och gymnastikundervisning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".