1 av 3
Gunnar Malm och Åsa Torstensson. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.
2 av 3
Lisbeth Möller. Foto: Janne Wieslander/SR.
3 av 3
Foto: Gunilla Nordström/SR.

Måndag 14 september

Politiker tvistar om spårval

Tåg mellan Malmö och Stockholm på två och en halv timme - det blir verklighet om den utredning som utredaren Gunnar Malm och infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) presenterade i dag måndag blir verklighet. Men om vägen som de nya snabbtågen ska ta är kommunalråden i Skånes två största städer inte överens.

Tänder på nya lokalerna

Två år efter den stora branden har folktandvården i Vellinge flyttat in igen. Och klinikchefen Lisbeth Möller gillar de fräscha lokalerna och den nya utrustningen på kliniken.

Dröm blir sann i Paris

I våras gick hon i gymnasiet - men nu har 19-åriga Natalie Molhart från Malmö fått drömjobbet. I stenhård konkurrens ska hon dansa i baletten på klassiska Moulin Rouge i Paris. 8 oktober börjar repetitionerna.

200 års hamnliv visas upp


Av det som började som en stenpir har blivit Sveriges näst största hamn. Helsingborgs hamn fyller 200 år och ny har det första jubileumsevenmanget lppnat - en fotoutställning på storskärmar. Och det bjuds godis för hamn- och fartygsnostalgiker.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".