1 av 3
2 av 3
Skånes bästa uppfinnare, Fredrik Tufvesson. Foto: Karin Olsson-Bendix/SR
3 av 3
Fredrik Gertten. Foto:Stig-Åke Jönsson/SCANPIX.

Torsdag 8 oktober

Lövhögar lever farligt

Löv städas bort och sugs upp i allt fler parker. Madeleine Fritsch gav sig ut i parkerna för att leta efter höstens härliga lövhögar. Först stötte hon på några barn från Klara förskola i snåren...

Uppfinnare tävlar med mobilsökare

Att ha mobiltelefonen med sig i skidbacken kan rädda livhanken om det går en lavin. Två uppfinnare från Lund har uppfunnit en mobiltelefonsökare som snabbt lokaliserar den som försvunnit under snömassorna. Nu tävlar de om en halv miljon och äran i tävlingen Sveriges bästa uppfinnare. Fredrik Tufvesson gästade studion och berättade om manicken.

Premiär för Bananas i Malmö

Idag har malmöfilmaren Fredrik Gerttens film Bananas galapremiär i Malmö och från och med i morgon går den upp på biografer över hela landet. Storföretaget Dole har gjort allt för att hindra att filmen visas eftersom de anser att den smutskastar företaget. Men vår reporter Madeleine Fritsch är ändå på röda mattan för att intervjua Fredrik Gertten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".