1 av 4
Bråttom och ibland farligt att jobba på akuten nattetid. Foto:Bertil Ericson/SCANPIX.
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Onsdag 7 oktober

Mordhot från fans urholkar klubbar


I veckan avgick Hammarbys ordförande Staffan Thorsel efter bara tre månader som ordförande i den krisdrabbade stockholmsklubben efter ett flertal mordhot. Han är heller inte ensam om att ha fått ta emot hot på. Flera av dom allsvenska klubbarnas ledare har gjort samma erfarenheter. Till Skåne Direkt idag välkomnar vi Malmö Ff:s ordförande Bengt Madsen och på telefon från Spanien även HIF:s ordförande Sten Inge Fredin.

De tvingas gå ner i tid för att orka

Nattsköterskorna på akuten i Helsingborg rasar emot att de måste börja jobba fler nätter per månad utan att få så kallad nattersättning. De har protesterat allt vad de kan och fått några politiker att bestämma sig för att komma och praktisera hos dem för att se hur tungt jobbet är. Vår reporter Lasse Olsson träffade några av dem i morse.

Kulturen blir en stickig historia

Idag började muren runt Kulturen att stickas in för att marknadsföra en storsatsning på folkkonst och design.

Mängder av frivilliga har stickat. Vill  du hjälpa till kan du lämna in stickningar och den där tröjan man fick av mormor men aldrig använde.

Den 18 oktober är det invigningsfest och då får vi se hur mycket av Kulturen som har försvunnit in i maskorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".