1 av 3
2 av 3
3 av 3

Tisdag 13 oktober

Krisläge för färjelöst Ven

Ven är utan bilfärja sedan en vecka tillbaka. Reservfärjan Dumle höll i tre dagar och nu börjar problemen hopa sig. Bensin och diesel är slut på ön och öns största brandbil står kvar i Landskrona. Sophanteringen och postutdelningen andra områden som har fått svårigheter. Men öns invånare är luttrade och finner sig i det mesta. 

Sent på eftermiddagen kom dock beskedet att Dumle är klar att sättas in i trafik igen och 17:35 går färjan från Landskrona till Ven.

Gretzer sitter av

Hopplandslagets förbundskapten Maria Gretzer avgår. Huvudanledningen är att hon inte känner det odelade stödet för den färdriktning hon anser måste till för att leva upp till de närmaste årens höga målsättningar. Hon anser sig inte vara den rätta för att ena de ibland starka viljorna inom svensk ridsport.

Big Bög show provocerar åttor

Idag spelades the Big Bög show för åttorna på Centralskolan i Svedala. Råa bögskämt och allvar blandades. Elever vittnade om att det inte är lätt att vara 14 år och homosexuell på deras skola...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".