1 av 3
2 av 3
Fredrik Gertten. Foto Stig-Åke Jönsson/Scanpix
3 av 3
Blommor och ljus vid platsen för skottdramat på Rosengård. Foto: Johanna Hellström/SR

Torsdag 15 oktober

Bränder och stenkastning i Oxie

Stenkastning genom rutor, bränder och annat busliv är ett allt större problem i Oxie Centrum. Otryggheten sprider sig och ikväll arrangeras ett stormöte för att försöka komma tillrätta med problemen. De drabbade vill ha bättre bevakning i centrum men också att ungdomarna får något annat och bättre att göra än att vistas i centrum.

Jätteföretaget Dole gör helt om

 

Jätteföretaget Dole drar tillbaka sin stämning mot Malmö-filmaren Fredrik Gertten. Beslutsamheten att försvara yttrandefriheten från svensk sida anges som orsak till helomvändningen från företaget. Nu återstår att se om Dole också står för de kostnader som konflikten åsamkat Fredrik Gertten. Det kan blir fråga om en stämning från Gerttens sida mot Dole. Fredrik Gertten har dragit på sig stora kostnader i sin kamp för att möta Doles stämningshot.  Det vill han nu ha ersättning för av det amerikanska fruktföretaget.

Polisen letar vittnen på plats

Skottdramat i helgen på Västra Skrävlingevägen på Rosengård i Malmö där en 20-årig flicka dog och en 21-årig man fortfarande vårdas med livshotande skador är fortfarande olöst.

Idag har polisen återvänt till brottsplatsen och man hoppas att man genom att vara på plats kan få ytterligare tips som kan hjälpa polisen att lösa brottet. Det hoppas i alla fall spaningsledaren Mats Lassén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".