1 av 3
2 av 3
3 av 3

Måndag 19 oktober

Konkurs utan ny arrendator

Tiden börjar bli knapp för Norrvikens Trädgårdar. Stiftelsen jobbar nu för högtryck med att ta fram en ny arrendator efter NTAB som lämnar driften i september nästa år. Om en ny arrendator inte är klar före nästa sommar riskerar Norrviken konkurs. Stiftelsen har annons ute men ännu har inga intressenter anmält sig.

Miljö och redskap viktigt på lekplats

Barnens lekplatser har utvecklats mycket under åren. Så mycket att man numera kan doktorera på barnens lekmiljöer. Märit Jansson är landskapsarkitekt på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp och hon har vet det mesta om vad som gör en bra lekplats för barn. Bland annat är miljön runt omkring själva lekplatsen nästan lika viktig som bra lekredskap.

Kul kultur för barn och unga

Idag inleds Littralund - Sveriges största bokfestival för barn och unga som pågår i en vecka. Festivalen arrangeras för femte året i rad och under den första dagen handlade det mycket om sång och musik. Dan Bornemark höll till på Lilla teatern tillsammans med många kreativa barn och det hela ska mynna ut i en konsert på lördag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".