1 av 3
2 av 3
3 av 3

Onsdag 21 oktober

P-vakterna får kamera i mössan

Malmös P-vakter är trötta på hot och trakasserier. Nu utrustas de med en kamera i mössan för att förhoppningsvis avskräcka aggressiva bilägare.

Kamerorna spelar in både ljud och bild och aktiveras genom att vakten trycker på en knapp. Tanken är att filmsekvenserna ska sparas och kunna användas som bevis i samband med polisanmälningar och eventuella rättegångar.

Glåpord mot kvinnor med slöja

Kvinnor som bär schal i Malmö utsätts för glåpord, arga påhopp och knuffar visar en ny studie från Malmö Högskola. I studien berättar 16 muslimska kvinnor om hur de blir bemötta när de ska gå och handla, gå på stan eller åka buss.

Smaksensation i skolbespisningen

Två kockar och 35 000 gäster. Idag bjöd skolbespisningen på en smaksensation. Nypon, citrus, vitlök och pepparrot är kanske inte så vanliga smaker för skolbarnen men idag ingick de smakerna i en specialkomponerad meny. För fjärde året i rad gästas Malmös skolrestauranger av två gästkockar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".