Torsdag 29 oktober

Hot och våld mot häktespersonal

Sex av tio personer som jobbar inom kriminalvården har upplevt våld eller hot om våld på arbetet.

Det är fackförbundet Seko som frågat sina medlemmar om hur de upplever sin arbetsmiljö. Dåligt med pengar, lite personal och platsbrist, som gör att intagna måste köras runt i landet, gör att personalen känner sig otrygg.

Detektivarbete pågår i Skurup


Kommunen ska göra ett digitalt arkiv av gamla Skurupsbilder men vet inte vad alla föreställer. Genom att lägga ut bilder på kommunens hemsida hoppas de få svar och tips.

Bilderna det handlar om är tagna av fotografen Hans Sernert som var verksam i kommunen i 50 år. Efter sin död lämnade han större delen av sin bildskatt till kommunen. Nu ska fotografierna, negativen och diabilderna digitaliseras och läggas in i ett dataarkiv, som allmänheten ska kunna ta del av.

Höstlov med expressaktivitet

I Helsingborg gör man teater i expressfart under höstlövet. När lovet är slut är föreställningen både inövad och framförd. På Dunkers kulturhus är det åtta tjejer som valt att spendera höstlovet med uppsättningen ”När farbror kulle fick fnatt”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista