Fredag 30 oktober

Kockums själ ska bevaras


Det är viktigt att bevara det gamla när man gör om och bygger nytt. På Kockums gamla varvsområde i Malmö lägger man stor energi på att bevara områdets själv när man nu bereder plats för företag och bostäder.

Få våtmarksprojekt är igång

En viktig del av Länsstyrelsens miljömål är att minska föroreningar i åar och vattendrag genom olika våtmarksprojekt. Ändå har bara knappt hälften av alla våtmarksprojekt som planerats i Skåne blivit av eftersom att få lantbrukare är villiga att sälja mark.

Hitintills har det anlagts 1 500 hektar ny våtmark i länet och Tullstorps å-området i Trelleborgs kommun är ett exempel på ett område där man lyckats väl med de inplanerade våtmarksprojekten.

En romas med en president

Lotta Malmstedt har gjort en dokumentär om Gunilla von Post från Båstad som hade en romans med USA:s president John F Kennedy, just innan han blev president. Dokumentären hör du på söndag klockan 22:05 i P4.

Ecmo – först till kvarn

Det är nu två fall patienter i Skåne som vårdas med konstgjord lunga, så kallad ecmobehandling, för svininfluensa på Universitetssjukhuset i Lund.Universitetssjukhuset i Lund är det enda sjukhus i Skåne som har ecmobehandling, och nu finns det endast tre akuta platser lediga.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista