Torsdag 5 november

Ett förhör räckte för Sjöbo kommun

Bara en gång var socialtjänsten i Sjöbo närvarande vid förhören av den mordmisstänkte 15-åringen i Vollsjö. Chefen vid Sjöbos familjeförvaltning Lars Jansson tillbakavisar den kritik som bland annat 15-åringens försvarsadvokat riktat mot kommunen. Även om socialsekreterarna är närvarande oftare ju svårare brott som den unge misstänks för anser han det inte vara orimligt att bara vara med under ett förhör av tio när det handlar om en mordmisstänkt.

Verksamheter på Fryshuset hotade

I september avslutade Malmö stad sitt samarbete med den brottsförebyggande organisationen Lugna gatan. Nu hotar deras nedläggning de andra verksamheterna i Fryshuset på Möllevången i Malmö. Lugna gatan va den största veksamheten på fryshuset med den största budgeten och täckte största delen av hyran. När dem försvinner har de kvarstående verksamheterna inte råd att behålla sina nya lokaler. Alan Ali är verksamhetschef på Elektra och han är orolig för framtiden.

Klimatsmarta Malmö ställer ut

Malmös ambition att bli världens mest klimatsmarta stad börjar med en utställning på Malmö Museum. En utställning som mest handlar om hur klimatsmart staden redan är istället för hur klimatsmart den kan bli.

Uställningens formgivare Johanna Ritscher vill med utställningen främst visa hur långt miljöarbetet i Malmö har kommit. I utställningen medverkar nästa alla stadens förvaltningar och under rubriken inspiratörerna finns ett stort foto på kommunalrådet Ilmar Reepalu. Men själv anser han det inte är en skrytutställning utan att den bara visar hur det ser ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista