1 av 2
2 av 2
Jens Kask och Niklas Ingvarsson i Svenska kälkhockeylandslagets match mot Estland. Foto: Helene Stjernlöf

Onsdag 11 november

Alla inte emot flyktingbarn

Igår var det upprörda känslor i Vellinge inför planerna på ett boende för ensamma flyktingbarn i Hököpinge. Men även om upprördheten var stor igår är det inte alla i Vellinge som är kritiska mot planerna. Det finns ¨även de som välkomnar boendet och till och med anser att det kan bli till nytta för kommunen.

Statens miss försenar bidrag

Allt fler lantbrukare får allt svårare att klara av att betala sina räkningar. Orsaken är att staten inte har hunnit med att genomföra en landsomfattande inventering av betesmarker i tid. Utan den inventeringen betalas inga EU-bidrag ut och det innebär att förväntade inkomster helt enkelt har uteblivit. Alvar Sonesson på Gunnaröds gård i Stockamöllan är en av de gårdar som nu kämpar med en sviktande ekonomi.

Sverige klart för Paralympics

Det blev en spännande eftermiddag för det svenska kälkhockeylandslaget. Segern med 4-1 mot Estland på förmiddagen räckte inte för att svenskarna av egen kraft skulle kvalificera sig för Vancouver. Så det blev att hålla tummarna under eftermiddagsmatchen mellan Sydkorea och Tyskland. Det enda som inte fick hända var att Tyskland skulle vinna efter förlängning och så blev det inte heller. Sydkorea som Sverige förlorade mot gjorde sin plikt och vann med 4-1. Därmed är Sverige tillsammans med Sydkorea klara för kälkhockeyturneringen i Vancouver nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".