1 av 3
Borriggen står i givakt i Ry utanför Lövestad, Shell är redo att borra 850 meter ner i marken.Foto:Janne Wieslander/SR
2 av 3
– Stenkastarna kommer tänka sig för en gång till om vi är med, säger Shatila Salmi. Imran Khan håller med. Foto:Tobias Wallin/SR
3 av 3
Julemand har kommit till Tivoli. Foto:Tivoli.

Fredag 20 november

Jultomten har landat på Tivoli

I dag slog tivoli i Köpenhamn upp grindarna för julsäsongen. Ljusen tänds i tivolis julträd och så spelar tivoligaarten och vandrar genom stan och in i nöjesfältet. Vår reporter David Richter träffade jultomten som får slita och gno fram till julafton.

Shell redo att provborra efter gas

För ett par dagar sedan fick oljebolaget Shell tillstånd att provborra efter naturgas i Ry utanför Lövestad. Samtidigt så protesterar organisationen Heaven or sHell genom att tuta och vinka när de kör förbi. Skåne Direkt är på plats.

Shatila och Imran hindrar bränder

28 personer har gått färdigt räddningstjänstens utbildningsprojekt och av dem har åtta fått jobb som säkerhetsvärdar. Personer med en annan bakgrund än svensk rekryterades till projektet "En integrerad räddningstjänst".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista