1 av 2
Segrarna till Ollénpriset 2009 med chefer. Foto: Tobias Wallin/SR
2 av 2

Fredag 11 december

Skåning pratar för Maldiverna

Just nu pågår ju FN:s klimattoppmöte i Köpenhamn. På plats finns deltagare från stora delar av alla länder samlade för att förhoppningsvis komma fram till hur klimatet ska se ut i framtiden. Maldiverna har en Malmöbo som en av sina representanter.

Polisen är redo för klimatmötet

I dag väntas aktioner och demonstrationer inne i centrala Köpenhamn med anledning av det stora klimatmötet. Och fler demonstrationer kommer att följa under veckoslutet. Den danska polisen är rustad till tänderna med kravallutrustning, hundar, vattenkanoner.

Radiomedarbetare prisades

Idag delades Ollénpriset ut. Ett av de finaste priserna som går att få som medarbetare inom public service i södra Sverige. Dels en TV- och en radioklass. I år gick priset på TV till Lotta Unger, som bland annat gjort TV-serien om Klass 9A, och fotografen Markus Lindgren, som bland annat fotograferat serien Trädgårdsfredag. I radioklassen tilldelades Karin Olsson-Bendix, och Janne Wieslander priset.

Priset instiftades 2003 av radiopionjären Gunnar Ollén som under många år var distriktschef för Sveriges Radio i Malmö.

Ett äkta lussetåg


Kopplingen ånglok och lucia känns kanske inte helt klockren, men i Ängelholm är det inget konstigt.

Där förbereder man sig just nu inför helgens firande på järnvägsmuseet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista