1 av 3
SR på plats i Helsingborg. Foto: Gunilla Nordström/SR.
2 av 3
Här är läckan. Foto: Gunnar Brink/SR.
3 av 3
Johanna Ritscher, Daniel Skog och lyckohjulet. Foto: David Rasmusson/SR.

Torsdag 10 december

Alla uppmanas snåla med vattnet

En stor vattenläcka gör att det är brist på vatten i Helsingborg. Därför uppmanar kommunen alla att spara på vattnet - både vanliga helsingborgare och företag. Förbrukningen ska helst ned till hälften under den tid det tar att laga felet. Och bland annat Grand Hotel gör allt för att inte slösa med de dyrbara dropparna.

Hela landet lyssnar till Helsingborg

I kväll kommer Helsingborgs Symfoniorkester att spela för en mycket större publik än vanligt. För Sveriges Radios P2 kommer att direktsända när orkestern framför bland annat Beethovens femma. Och det känns mycket inspirerande, tycker musikern Lena Rönér.

Malmö söker lyckan i Köpenhamn

Bland många andra visar Malmö stad just nu upp sitt miljöarbete under det stora klimatmötet i Köpenhamn. Och många vill se attraktioner som lyckohjulet och smoothie-cykeln, enligt miljöförvaltningen som gärna vill att Malmös goda rykte i miljöfrågor ska bli ännu bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista