1 av 3
Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix.
2 av 3
Snö runt om i Skåne. Foto: Drago Prvulovic/Scanpix.
3 av 3

Fredag 18 december

Bussförare tar inte betalt

Skånetrafiken har upptäckt att alla bussförare i Malmö inte tar betalt av resenärerna. Och det kostar trafikbolaget stora pengar – upp emot 10 miljoner kronor. Bussbolaget Veolia som kör stadsbuss i Malmö håller med om kritiken.

Alla kom inte fram till skolan

Snön som fallit kanske är tjusig att se på - men den har också ställt till bekymmer runt om i Skåne med igensnöade vägar, inställda skolskjutsar och försenad kollektivtrafik. Allra störst kanske problemen har varit på Söderslätt och på Österlen. Till Korsavadskolan i Simrishamn kom inte lika många elever som vanligt.

Geten är på plats i Malmö

Det är stressigt in i det sista. De sista tavlorna hängdes upp igår, fortfarande är husfasaden inte färdig. Men idag tog Moderna museets nyöppnade filial i Malmö emot pressen och visade upp de tre utställningar som inviger det nya museet i Rooseums gamla lokaler. Mest omtalad har Robert Rauschenbergs berömda get blivit - och nu är den i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista