1 av 5
2 av 5
3 av 5
Hela publiken fick lämna teatersalongen. Foto: Lasse Olsson/SR.
4 av 5
Jan-Åke Ekholm (till höger) och Lars-Åke Lunell, stamkunder i tidningsrummet. Foto: Jenny Loftrup/SR.
5 av 5

Fredag 8 januari

Fem år – men minnena är levande

Den här dagen 2005 slog stormen Gudrun till med full kraft mot Sydsverige.


För Christer Olsson som har en gård utanför Skånes Värsjö i norra Skåne förändrades livet. Den omkullvräkta skogen då väcker känslor hos honom också idag.

En annan som minns är P4 Radio Malmöhus programledare Janne Wieslander.

Han kallades in för att sända extrasändningar i radion.

Efter stormen blev ju många hushåll strömlösa och elbolagen fick mycket kritik för att man inte grävt ner sina kablar. Sedan dess har Eon grävt ned ungefär 17 000 kilometer ledning, i de drabbade områdena i Skåne handlar det om 2 000 kilometer ledning.

Teaterpublik hamnade i kylan

Hela publiken fick lämna teatern och ge sig ut i vinterkylan när Helsingborgs Stadsteater genomförde en brandövning. Det var första gången man övade med en hel publik. Men teaterbesökarna tog det hela kallt.

De saknar sina tidningar

Besparingar gör att biblioteket i Trelleborg kraftigt dragit ned på prenumerationerna av tidningar och tidskrifter. Nu finns bara tre dagstidningar kvar i hyllorna. Och det beklagas av tidningsrummets stamkunder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".