1 av 3
2 av 3
Sista terminen i barackerna. Foto: Jenny Loftrup/SR
3 av 3
Kyrkoherde Torkil Nilson. Foto: Jan Wieslander/SR

Måndag 11 januari

Döda vargar skapar debatt

Efter att Skånes Djurpark avlivade alla sina vargar i helgen så har debatten tagit ordentlig fart. Gjorde man rätt? Eller kunde några ha räddats? I Skåne direkt hörde du zoologiska chefen för Kolmårdens djurpark, Mats Höggren. Varför gick det som det gick?

Kyrkklockor som stör

I Malmö har en boende i närheten av S:t Andreas kyrkan anmält kyrkan för att klockorna klämtar för högt. Det är inte första gången det händer, flera andra kyrkor runt om i Sverige har råkat ut för samma sak.

Varför har klockspelet blivit en sådan het potatis? Det handlar om en generationsfråga, tror kyrkoherden Torkil Nilson.

Lyssnarna tyckte också till om klockringningarna. Och de allra flesta tyckte att det är viktigt att klockorna får fortsätta ringa.Ett år efter branden

För ett år sedan brann det på Killebäcksskolan i Södra Sandby. Till sommaren blir den nya skolan färdig men till dess får eleverna fortsätta att hålla tillgodo med provisoriska baracker. Vi pratar med elever och lärare om hur året har varit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".