1 av 4
2 av 4
3 av 4
Sökande till psykologutbildningen stämmer Lunds universitet. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix
4 av 4

Tisdag 12 januari

Positiv särbehandling tas bort

Debatten har varit het, inte minst i Lund. Ska man könskvotera in på universiteten och högskolorna för att jämna ut skillnaderna på typiskt manliga eller kvinnliga utbildningar? Nu har högskoleministern sagt sitt: nej. Därför tas den positiva särbehandlingen bort. Vi pratar med en som drabbats och en som gynnats av kvoteringen.

Aktivister demonstrerar i Höör

Sedan vargarna på Skånes djurpark sköts ska Djurättsalliansen demonstrera utanför parken. Djurrättsalliansen har också polisanmält djurparken, de är inte nöjda med hur djuren tas om hand och utlovar en uppseendeväckande demonstration. Vi finns på plats.

Trafficking gäckar polisen

I dagarna kommer domen i ett uppmärksammat mål om människohandel i Staffanstorp. Flera män står åtalade misstänkta för att ha utnyttjat en 17-årig flicka från Slovakien. Och det här är ett stort problem för polisen, länge har det varit lågprioriterat. Du hör kriminalkommissarien Bo Lundqvist som är gäst i studion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".