1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Hattarna ska hjälpa personalen att tänka mer kreativt. Foto: Lotta Myhrén/SR
5 av 5

Onsdag 13 januari

Den kroniska blodbristen

Titt som tätt pratas det om blodbristen i Skåne. Bara nu i dagarna har operationer fått ställas in runt om i länet på grund av att det har saknats blod. Frågan är: vart tar blodet vägen och varför försvinner det så snabbt? Vi pratar med Blodcentralens kommunikatör Tomas Attnäs.

Pensionärer får mindre pengar

I veckan får Skånes pensionärer ett kuvert hem i brevlådan. I de flesta står det att pensionen sänks. Inte bara i år, utan också nästa år. Och nästa igen.

Först 2013 kommer pensionerna att öka.

Vi får besök av pensionären Mona Mattsson från Malmö och så pratar vi med Pensionsmyndigheten.


Rune Lindohf, informatör på Pensionsmyndigheten chattade också och svarade på frågor om hur den sänkta pensionen berör just dig.

Hattar ger kreativare personal

Hur kan personalen bli kreativare? Med hjälp av färgglada hattar. I Hörby har man köpt in sådana för 6500 kronor. Och enligt socialchefen Eva Carlström har det varit en bra investering.

Landshövdingens två stolar

Länsstyrelsen gjorde inte en enda inspektion hos Skånes Djurpark under hela förra året. Anledningen var att man inte hann. Samtidigt visar det sig att chefen för Länsstyrelsen, Göran Tunhammar, också är ordförande för Skånes Djurpark. Hur går det ihop? Du hör Göran Tunhammar i Skåne direkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista