Torsdag 28 januari

Försäkringsläkarna hårt kritiserade


Kritiken mot Försäkringskassans läkare har varit massiv. Hur gör de sina bedömningar egentligen? 

Christer Holm, chef för Försäkringskassans läkare i södra Sverige, tror inte att bedömningarna har blivit hårdare i och med de nya reglerna. Han tror att Försäkringskassan har blivit mer noggranna och proffessionella. Men vad säger han om den senaste tidens kritik?

Bubbelpool räddar fåglar i Malmö


Parkfåglarna i Malmö svälter på grund av kylan. Men med hälp av en bubbelpool och sill ska kommunen rädda sina fåglar. Vår reporter Madeleine Fritsch letade sig ner till dammen vid Slottsparken och träffade Christer Brandt, ansvarig för Malmö Stads fågelmatning.

"Bilister bör stanna hemma"

Senast i går fick skånska vägar stängas av på grund av lastbilar som hade kört av vägen och stod och blockerade trafiken. Vad är det med alla dessa lastbilar? Det kanske inte är lastbilarnas fel, utan bilisternas, tyckte lastbilschauffören Sven Nilsson i Malmö och berättade hur han har haft det i bilen den senaste tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista