1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Måndag 15 februari

OS på storbild i Svalöv

I Svalöv vill man skapa samma känsla och stämning som finns i Vancouver. Därför ska man visa alla kvällssändningar från OS i en biosalong på Kulturhuset. Man vill skapa OS-stämning, säger Nicklas Nornemark, ordförande för Kulturhuset Svalöv.

Efter tio år får Malmö ny moské

Redan i höst kan bygget med Malmös nya moské komma igång i utkanten av staden. Efter tio år har Ahmadiyya-församlingen fått klartecken från kommunen och nu samlar man in pengar från medlemmarna och huvudkontoret.

Enligt Sören Wibeck, på P1:s Människor och Tro-redaktion så har Ahmadiyyaanhängare varit förfölja av andra muslimer på grund av att de erkänner en annan profet efter Muhammed.

Den första svenska moskén byggdes i Göteborg, och byggdes faktiskt av en Ahmadiyya-församling, berättar Sören.

Första svenska gurkan såld

Vissa tecken på vårens ankomst finns det ju. I dag såldes den första svenska gurkan för sänsongen i Helsingborg. 798 kronor kilot blev priset och den kommer att hamna på Kungsholmen i Stockholm. Ett rätt bra pris, sa gurkodlaren Tomas Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".