1 av 2
Att skotta loss sopbilen är vardagsmat för sophämtarna på Söderslätt. Foto:Madeleine Fritsch/SR
2 av 2
Mumsfilibabba....grisfötter på gång. Foto: Lars Pehrson/SCANPIX

Torsdag 18 januari

Sophämtarna pressar sig fram

På flera håll i Skåne läggs soporna på hög när sopbilarna inte kommer fram i snön. På Österlen och de mindre vägarna på Söderslätt är snövallarna meterhöga och det är så smalt plogat att sopbilen får pressa sig fram.  Madeleine Fritsch fick följa med på en tömningstur.

Många delar ett grishuvud på två

Tunga, kind, njure och fot. På en nyöppnad restaurang i Malmö serverar man alla delarna av djuren. Flera andra ställen har också börjat servera mer udda djurdelar och lokaltidningarna pratar om en köttsubkultur, trots alla larm om vad vår köttkonsumtion gör mot klimatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".