1 av 4
Lastbilen med rekvisita stals i Västra hamnen. Foto: Malmöoperan
2 av 4
Eva Karsten pratade om kulturen i kyrkan.Foto:Jenny Loftrup/SR
3 av 4
4 av 4

Tisdag 2 mars

Astra Zeneca lägger ner i Lund

900 jobb försvinner från Lund när Astra Zeneca lägger ner sin verksamhet där. I dag kom beskedet som förstås möttes av besvikelse och chock, säger Maria Persson som är facklig företrädare för Unionen.

Men enligt Ann-Lena Mikiver, presschef på Astra Zeneca, så måste man göra så här för att kunna sänka kostnaderna.

Höörbo hittade operans lastbil

En hel lastbil med rekvisita blev stulen från Malmö Opera. Alla kostymer och allt ljud och ljus till föreställningen Tangoliv var borta och det utlovades en belöning på 50 000. Då ringde Robert Friberg och berättade var lastbilen fanns.

Varför bråkar de i kyrkan?

Flera små skånska församlingar skakas av konflikter just nu och många anställda lider av den dåliga stämningen på arbetet. En kyrkomusiker i Skåne berättade att hon funderar på att helt sluta arbeta inom kyrkan på grund av slitningarna.

Eva Carsten från Arbetsmiljöverket berättar att det beror på den särskilda relationen som kyrkan har mellan arbetsgivare och arbetstagare.

Vad kan ett litet parti få igenom?

Åtta nya små partier kommer det finnas att rösta på i Skåne i valet i höst. Igår var sista dagen att registrera nytt parti och det gjorde till exempel Nya Listan i Vellinge och Nya kommunpartiet i Eslöv.

Men vad kan egentligen ett litet parti uträtta? Ulf Nymark från Demokratisk Vänster i Lund säger att det handlar om att alliera sig med andra, större partier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista