1 av 3
2 av 3
3 av 3
Skinande rent när Dalle Smajlovics är klar. Foto:Jenny Loftrup/SR

Torsdag 4 mars

Oro bland skånska städföretag

Rut-avdraget, avdraget för hushållsnära tjänster, är en het fråga. Efter viss tvekan har De rödgröna bestämt att de ska ta bort avdraget om de får makten. Vi besöker ett städföretag i Mlamö och så blir det debatt mellan arbetsgivarorganisationen Företagarnas regionchef i Skåne, Eva Ohlstenius och ordföranden i Skånes Socialdemokrater, Helene Fritzon.

Avgasrör och tank blir konst

Höganäs museum sticker ut hakan och satsar på en otraditionell utställning. På lördag är det vernissage med bensindoft. Då intar konstnärliga motorcyklar utställningshallen. Vi tar en tjuvtitt på de rullande konstverken.

Många fällor i kvinnors ekonomi

Nu måste kvinnor ta kommandot över sin privatekonomi. Det tycker Birgitta Piper, ekonomijournalist på Sydsvenska dagbladet som har skrivit en bok i ämnet. Det finns många fällor som man inte ens är medveten om och enda lösningen är att läsa på, säger Birgitta Piper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista