1 av 4
2 av 4
3 av 4
Kreativa lösningar när det är ont om lokaler. Foto: Madeleine Fritsch/SR
4 av 4

Onsdag 3 mars

Stort engagemang kring Astra

Hur blev det så här? Det är nog många som undrar det dagen efter Astra Zenecas beslut om att lägga ner verksamheten i Lund. Enligt ekonomijournalisten Henric Borgström så verkar Mölndal ha varit effektivare än Lund och jobbat fram mer kända läkemedel.

Och nu har regionen ett stort arbete framför sig när det gäller att hålla kvar kompetensen i Skåne. Enligt Mats Persson (FP), regionråd i Skåne, ska man nu försöka locka företag till Skåne med att kompetensen finns här.

Akut brist på förskoleplatser

Förra året slog ökningen av antalet förskolebarn i Malmö rekord och de närmaste fem åren förväntas över 5000 barn behöva plats. Hur ska det går till? Vi besöker en förskola i Västra hamnen, som egentligen var en butik från början.

Och enligt Olle Sundh, på Malmö stad, så visste man om den här babyboomen - men man trodde aldrig att den skulle bli så stor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista