1 av 3
2 av 3
3 av 3

Måndag 8 mars

Tusentals utförsäkrade skåningar


Vid årsskiftet utförsäkrades tusentals svenskar när nya regler infördes. I Skåne går just nu 1642 personer på Arbetsförmedlingens introduktionsprogram. En av dem är Jan Jönsson som bor utanför Trelleborg.Få kvinnor huggs i sten

 

Mäns historia huggs i sten, men knappast kvinnors. Det har visat sig att bara var tionde av de figurer i sten och brons som berättar vår gemensamma historia på gator och torg, föreställer en kvinna. Men i Landskrona, där finns en av få kvinnor som har förevigats som staty. Hjördis Hallqvist, en gång elitgymnast och OS-medaljör.

Ny bok om Islam

Den senaste tiden har debatten om Islam och muslimer tagit fart i Europa och stundtals har den också varit ganska hätsk. I Schweiz röstade man för ett förbud mot att bygga nya minareter och i Danmark har slöjdebatten varit het. Debatten har också spillt över lite till Sverige. Anne Sofie Roald, religionshistoriker och professor på Malmö högskola.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista