1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Möjligt sommarjobb? Foto:Maths Bogren/Scanpix

Tisdag 16 mars

Många unga söker jobb

Samtidigt som det pratas om hög ungdomsarbetslöshet så närmar sig sommaren. Flera skånska kommuner uppmanar nu unga att söka sommarjobb - men hur lätt kommer det att bli? Vi gav oss iväg till Latinskolan i Malmö för att prata sommarjobb.

Enligt Björn Magnusson, förmedlare på arbetsförmedlingen Ung i Malmö, så är det något färre jobb i år och konkurrensen om jobben är hårdare.

Fel företag i konkurs

Ett fel hos Bolagsverket gjorde att fel Malmöföretag försattes i konkurs. På Hallstorps bageri märkte man att leveranserna slutade komma och det visade sig att Bolagsverket av misstag hade försatt fel företag i konkurs. Helt otroligt, säger bageriets VD Åsa Torbjörn.

Och från Bolagsverkets sida ber man nu om ursäkt och menar att det var den mänskliga faktorn som var orsaken.

Matte i fokus på förskola i Malmö

Att lära ut matte till små barn har inte varit helt okontroversiellt. Många har menat att små barn ska leka. Men på en förskola på Möllevången i Malmö lär man ut matte redan vid ett års ålder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista