1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Det är viktigt med rätt lag

Många i min omgivning, både på arbetet och privat, tycker att jag har ett ”glassigt” arbete. ”Du går ju bara och kollar på en massa matcher och diverse andra evenemnag”. Visst, till viss del håller jag med, jag har ett arbete som jag för det allra mesta trivs alldeles utmärkt med.

Det är stimulerande att arbeta på två så fina arenor som Malmö Arena och Swedbank Arena. Vem kunde för bara ett par år sedan tro att Malmö skulle få hit så många högklassiga begivenheter som man fått sedan de stod klara?

Framförallt Malmö Arena har lockat hit populära evenemang. Bara de senaste månaderna har jag arbetat på så vitt skilda tillställningar som Idol, konserter med Depeche Mode och Rammstein, Melodifestivalen, handboll och ishockey.

Till detta kommer även Bröstcancer- och Fotbollsgalorna. På de flesta av dessa evenemang har det varit slutsålt, vilket i runda tal innebär ca 10 000 åskådare/föreställning. Vilket lyft för Malmö!

Som ni vet är jag polis och som polis är det viktigt med lag och rätt. I mitt gebit som supporterpolis är det kanske lika viktigt med ”rätt lag”... I mitt fall innebär det i första hand Malmö FF och Malmö Redhawks. För Malmö Redhawks del är säsongen inne på upploppet och för Malmö FF har den precis börjat.

Det märks att dessa båda lag berör många. Både på mitt arbete och privat får jag ofta frågor om hur det ska gå för Malmö Redhawks och Malmö FF. Nu pratas det mycket om – och hur – Redhawks ska klara sig till kvalserien och i en förlängning kanske kunna ta sig hela vägen tillbaka till elitserien.

Det som dock tilldrar sig störst intresse är Malmö FF.

  • Malmö FF, klubben med 15 allsvenska seriesegrar.
  • Malmö FF, klubben som stått som slutsegrare i Svenska Cupen 14 gånger.
  • Malmö FF, klubben som spelat en Europa Cup-final.
  • Malmö FF, klubben i mitt hjärta.

Denna fotbollsförening som detta år fyller 100 år. Klubben som ska ta guld varje år, men som detta jubileumsår kanske kan lyckas. Inför varje säsong tror jag att Malmö ska ta guld. Det är inte många i min omgivning som brukar hålla med mig, men vad gör väl det?

Nu drar allvaret igång och med allvaret menar jag allsvenskan. Detta år när kung Bore har hållit hela Sverige i ett järngrepp startar allsvenskan tidigare än någonsin med fotbollsplaner som är bruna och med endast ett fåtal gröna grässtrån, som är ojämna och egentligen i ett bedrövligt skick. Men vad gör det, spelet är igång.

Skälet till att jag bara till viss del håller med mina vänner och arbetskamrater om att jag har ett ”glassigt” arbete är just det, att det är ett arbete. Att det finns polis på alla dessa evenemang är för att alla inte kan sköta sig fullt ut. Så allt det positiva med alla dessa olika typer av tillställningar har också en baksida.

Detta är dock något som vi inte behöver orda mer om denna gång.

Framåt Malmö!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista