1 av 4
Ingrid Franzon, författare och föreläsare. Foto: Svjetlana Pastuhovic/SR
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Onsdag 17 mars

Vellinge i blåsväder igen

Vellinges mottagande av flyktingbarn är återigen ett hett ämne. I en dold inspelning som SVT:s Uppdrag Granskning har gjort så kommer en ny bild fram av kommunens mottagande.

Där ska kommunfullmäktiges ordförande i Vellinge, Moderaten Göran Holm, ha påstått att Vellinge inte kommer att ordna med något gruppboende åt de ensamkommande flyktingbarn som kommunen skrivit avtal på att ta emot. 

Han antyder också att det var den moderata partiledningen som tvingade fram beslutet att skriva på ett avtal med Migrationsverket.

Men kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, Lars-Ingvar Ljungman (M), tar avstånd från Holms uttalanden och menar att de inte alls kände sig tvungna att ta emot flyktingbarnen.

Många kemikalier i badrumsskåpen

Vet du vad du har i ditt badrumsskåp? Eller vad dina rengöringsmedel innehåller?

Det är kanske dags att ta reda på det, tycker Ingrid Franzon som igår föreläste i Helsingborg.

Hon är författare och har skrivit om kemikalier i våra hem. Och visst kan man hitta en hel del som inte är bra för oss, bland annat i våra hudvårdsprodukter, enligt Ingrid Fransson.

Inspektörers arbetsmiljö kartläggs

Efter många larm ska nu djurskyddsinspektörernas arbetsmiljö kartläggas. Det är företagshälsovården som ska ha enskilda samtal med alla inspektörer för att höra efter hur de mår. En välbehövlig kartläggning, säger Mattias Gårdlund som är djurskyddsinspektör i Skåne.

Kemikalier i hemmet

Ftalater: Mjukgörande kemikalieämnen som bland annat används i plast och som ibland även förekommer i hudvårdsartiklar.

Paraben: En grupp kemikalier som är vanliga konserveringsmedel och som bland annat förekommer i hygienartiklar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista