1 av 3
Paul Myllenberg HIF, Barbro Bengtsson TFF och Per Welinder MFF. Foto: Svjetlana Pastuhovic/SR
2 av 3
3 av 3
Ulrik Alm hänger upp fågelholk tillsammans med pensionärerna från träffpunkt Rosenknoppen. Foto: Malin Nilsson/SR

Fredag 5 mars

Exilirakier till val i Malmö

I dag öppnade vallokalerna för de exilirakier som vill rösta i valet till parlamentet i Irak. I Malmö var det folktätt och folkfest. Vi besöker vallokalen i Malmö.

Men många har också varit kritiska och menat att valet i Sverige varit oorganiserat.

Tufft med sponsorer till allsvenskan

Nästa helg drar herrallsvenskan igång igen. Nu laddas det för fullt men det pratas inte om särskilt många nyförvärv i Skåne. Det har varit tuffa tider för de skånska klubbarna när sponsorerna har svikit i samband med finanskrisen.

Men nu börjar man se en liten ljusning, enligt marknadschefen Barbro Bengtsson från Trelleborgs FF.

Men för Helsingborgs IF kommer det att fortsätta att vara tufft, nästa år kan det nog komma en ljusning, tror klubbdirektören Paul Myllenberg.

Malmö FF är inte heller helt nöjda med det ekonomiska läget, men den nya arenan har betytt en del, berättade Per Welinder som är kommunikationschef.

Blåmesar som hyresgäster

Pensionärerna på området Planteringen i Helsingborg får nu sällskap. Av fåglar. I dag byggde de boende en fågelholk tillsammans med Studiefrämjandet. Nu hoppas man att många fåglar ska komma på besök och gärna lägga ägg i huset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista