1 av 3
2 av 3
Foto: Scanpix
3 av 3

Onsdag 10 mars

Salmonella plågar lantbruket


Förra året började mardrömmen för många lantbrukare i Skåne. Då kom nämligen rapporter om att man hittat den ovanliga varianten av salmonella som kallas Reading på flera gårdar i Vollsjötrakten. Vi har besökt en av gårdarna i närheten av Vollsjö, där den första smittan hittades i april förra året.
Rökdykare gick vilse

Natten till idag var räddningstjänsten med om ett allvarligt tillbud när två rökdykare gick vilse i ett rökfyllt garage på Ramels väg i Malmö. Något som kunde slutat illa.  

Liten klubb peppar publiken

Vi fortsätter uppladdningen inför herrallsvenskan som börjar i helgen. I en serie möter vi ju de tre skånska lagen genom deras supportrars ögon.

Trelleborgs FF. Lillebror. Förra året kom de nia, sist av de skånska lagen. Men med tanke på förutsättningarna, klart godkänt ändå.

Fler ska upp på två hjul

Nu ska turister och Helsingborgsborna bli bättre på att se sig om i stan på två hjul. För till hösten kan man ha upp emot 70 stycken hyrcyklar.

Anna Hanspers tog en cykeltur med kommunalrådet Birgitta Södertun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista