Måndag 15 mars

Det kontantlösa samhället splittrar

Det pågår febril aktivitet runt om i landet för att försöka minska handeln med kontanter. I Malmö och Landskrona har Fackförbund, branschorganisationer och banker har slagit sig ihop för att minska rånrisken med hjälp av att fler väljer att handla med kontantkort. Men det är inte alla butiksägare som är förtjusta i kontokort.

Och trots fackens och bankernas påtryckningar så är det forrtfarande många handlare som är tveksamma till att handla med kort och som hellre väljer kontanter.

Men enligt Sofie Brantmark på Nordea i Malmö och Jerry Lindbäck på Handelsanställdas förbund i Malmö så måste man försöka minska kontanthanteringen för att också minska rånrisken.

Ledigt från jobbet för MFF:s skull

I dag var det dags för Malmö FF:s första match i fotbollsallsvenskan. Och omkring 230 supportrar hade tagit sig till Malmö central för att ta tåget till Göteborg och kvällens match mot Gais. Vi var där och minglade.

Och Niklas Asker var en av de som hade tagit ledigt från jobbet för att se Malmö FF:s första match. Hans chef är också MFF:are så det var inga problem, berättar han.

Dagisbarn i Ödåkra flyttade in

För en cirka en månad sedan brann förskolan på Snöbollsgatan ner i en brand. I dag flyttade barnen in i nya lokaler som man ska använda tills den gamla förskolan är återuppbyggd.

Men i dag var det inflyttning, berättade rektor Eva Mangbo.

Och Jonathan och Tilde var två barn som var väldigt glada i dag.