1 av 3
BILDSPEL: En sprängladdning ödelade delar av nattklubben Hipp i Malmö. Foto: Karin Olsson-Bendix/SR
2 av 3
3 av 3

Måndag 22 mars

Inga kända hot bakom sprängdådet

Hipp är den fjärde restaurangen i Malmö på ett år som drabbats av ett sprängdåd. Polisen vet ännu inte vem eller vilka som ligger bakom och några kända hot mot Hipp har inte framkommit. Sprängladdningen orsakade stor förödelse, enligt P4 Radio Malmöhus reporter Anna Bubenko.

Nattens explosion vid Hipp skadade bara restaurangdelen, där fönstren mot Kalendegatan är helt förstörda. I övrigt har Hipphuset klarat sig ganska bra, säger Carola Lund på Stadsfastigheter. Hipphuset invigdes 1899 som cirkusbyggnad, och har under åren hunnit vara teater, kyrka och teater igen.

Strejk på skärtorsdagen slår hårt

Flera skånska arbetsplatser fanns med när Handelsanställdas förbund idag varslade om strejk på skärtorsdag. Om inte Handels och arbetsgivarna når ett avtal innan nästa torsdag blir det strejk.

City Gross i Hyllinge är en av arbetsplatserna som tas ut i strejk om den blir av.

Skållhett vatten skadar flest barn

 Det finns många och svåra risker för barn i hemmet. Handen på plattan hett vatten, el är bara något av det hotar små barn i hemmiljön.

I fredags disputerade barnsköterskan Anna Carlsson med sin avhandling om vilka olyckor som kan drabba barn i hemmet. Idag besökte hon Skåne direkts studio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista