1 av 3
2 av 3
3 av 3

Torsdag 18 mars

Unga hoppas på jobb i Oslo

Igår gav sig 120 ungdomar från Skåne och sydsverige iväg till Oslo för att söka jobb, Nu har de gått på jobbmässor och träffat arbetsgivare men frågan är hur det har gått. Vi ringde upp Pauline Thulin och Malin Odell som har fått med sig en hel del kontakter hem.

Miljötänk inte lätt i praktiken

16-åriga Peizhen He på Munkhätteskolan i Malmö tycker att hennes skola inte lever som man lär. Man pratar om miljön men använder engångsgrillar på friluftsdagarna. Hur går det ihop, undrar hon och vill ha ändring.

Gäst i studion är miljönämndens ordförande i Malmö, Milan Obradovic (S), som håller med och tycker att lärarna ska föregå med gott exempel.

Han lovar att ta med sig Peizhen Hes förslag om en miljöutbildning för lärare.

Glaspussel pryder nya stationen


Interiör av nedgången till station triangeln. Sammanlagt 1 100 glas fönster i olika former bildar en jättelik bubbla.

Nu står snart nedgångarna till Citytunnelns station Triangeln klara. Byggnaderna är sammanfogade av sammanlagt 1 600 glasfönster som sats ihop som ett stort pussel som bildar två rundade former. Stationen kommer att bli Sveriges tredje största med omkring 30 000 resenärer som passerar varje dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista