1 av 2
2 av 2

Fredag 19 mars

Hatbrotten i Malmö ska kartläggas

Efter den heta debatten om judars situation i Malmö har ett nytt dialogforum startats som ska kartlägga hatbrotten i staden.

Samordnaren för forumet, Björn Lagerbäck, är gäst i studion. Vad har man gjort och vad ska man göra för att minska det allt ökande antalet hatbrott i staden?

Hemlösa oroliga när boende stängs

Det boende som HSB lät Hemlösas förening starta i Lund kommer att stängas om en vecka. Nu är många av de som bor där oroliga för att hamna på gatan igen. Här har hemlösa kunnat bo, helt gratis, under de kallaste månaderna i vinter.

Men enligt Inga-Lill Sjunnesson, socialdirektör i Lund, finns det plats för de hemlösa på kommunens härbärgen. Men då kommer de att få betala.

70 år gammalt hus får ett lyft


Ett av Malmös äldsta funkishus ska renoveras. Ribershus, som ligger vid havet, byggdes redan 1938 till en stor utställning och efter 70 år behöver både stammar och el bytas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".